Framtidskollen

Vet du vad som skulle hända med dina tillgångar vid en skilsmässa, om du eller en anhörig avlider eller om du, på grund av sjukdom, inte längre kan ta hand om sig själv? Det vet vi!

Välkommen på en kostnadsfri Framtidskoll hos oss på Juristkompaniet. Du får träffa en av våra erfarna jurister och berätta om just din situation. Vår jurist gör en analys av din juridiska situation och berättar vilka eventuella fallgropar som du behöver undvika.

De vanligaste handlingarna som vi hjälper våra kunder att upprätta efter Framtidskollen är testamente, framtidsfullmakt, samboavtal och äktenskapsförord.

Om du behöver hjälp med någon av de handlingarna går vi igenom dina önskemål och juristen kan sedan lämna uppgift om fast pris direkt vid mötet. Är du gift eller sambo är det bra om ni kommer på Framtidskollen tillsammans.

Du/ni behöver inte ta med något särskilt till mötet men det är bra om ni känner till er fastighetsbeteckning och har uppgift om era närmastes personnummer. Om det är möjligt träffas vi gärna för ett personligt möte, men vi kan också göra Framtidskollen per telefon.

Behöver vi samboavtal?

Sambor som inte vill dela lika på värdet av en bostad som de har skaffat tillsammans, behöver skriva ett samboavtal. Det kan t.ex. bero på att den ena sambon betalade mer när bostaden köptes, eller på att den ena sambon har mer skulder. Genom att skriva ett samboavtal kan sambor bestämma att bodelning inte ska ske när deras förhållande upphör. De kan också bestämma att viss egendom (oftast bostaden) inte ska ingå i en bodelning.

Tänk på att sambor som äger hälften vardera av bostaden och också behöver ett skuldebrev om den som har betalat mer ska vara säker på att få tillbaka sin investering.

Osäker på vad som gäller för just er? Boka tid hos oss för en Framtidskoll, så ska vi förklara.