Bli franchisetagare

Är du företagare inom familjejuridik eller skulle du vilja starta egen juristbyrå? Vi på Juristkompaniet vill gärna växa och finnas på flera platser i landet. Som ny franchisetagare hos oss får du bland annat:

  • Vara med i uppbyggnaden av ett modernt varumärke inom familjejuridik
  • Hjälp att nå ut till kunder i ditt område
  • Bli en del av ett nätverk med duktiga företagare och jurister
  • Erfarenhetsutbyte både vad gäller juridik, affärsplanering och marknadsföring

Jurist och företagare!

Vi som äger och driver Juristkompaniet heter Emma Berg (ansvarig i Östersund) och Maria Sundberg (ansvarig i Sundsvall). Vi är båda jurister i grunden och har lärt oss företagandet längs vägen. Verksamheten har växt på 10 år från en person till dagens omfattning. Vi har aldrig lånat pengar och aldrig gått med förlust.

Vi kanske inte ropar lika högt som andra i branschen. Men vi vet hur man bedriver lönsam verksamhet med nöjda kunder. Jämför gärna våra siffror med konkurrenternas.

Starta egen juristbyrå?

Det finns många fördelar med att gå från anställd jurist till att starta egen juristbyrå, från friheten att kunna styra sin egen tid till att faktiskt få lön för mödan när du gör ett bra jobb. Men att starta eget företag innebär också en ekonomisk risk. Som franchisetagare hos oss kan du få råd och stöd längs vägen, vi har ju gjort den resa du ska ge dig in på och kan hjälpa dig att undvika de värsta fallgroparna.

En av de stora kostnaderna med att starta en egen juristbyrå är framtagandet av ett bra varumärke och en egen hemsida. Arbetet med att producera texter till hemsidan och att ta fram alla trycksaker som behövs är också tidskrävande. Genom att bli en del av Juristkompaniet kommer du snabbt igång med din nya juristbyrå, till en relativt låg kostnad.

Driver du redan en egen juristbyrå?

Om du redan har en egen juristbyrå vet du också att det inte alltid är en dans på rosor.  Även om du kan juridiken och har nöjda kunder finns det mycket annat som ska falla på plats för att företaget ska blomstra.

Konkurrensen från företag som säljer juridiska tjänster online har ökat kraftigt de senaste åren och som lokal juristbyrå kan det vara svårt att nå fram till kunderna. Hos oss får du hjälp med marknadsföringen och en plattform som gör det lättare att synas.

Bli mer attraktiv som arbetsgivare

För oss är det viktigt att hela tiden ha våra medarbetare med oss. Att kunna rekrytera och bibehålla duktiga, drivna medarbetare är helt avgörande för att kunna leverera en bra tjänst och växa med lönsamhet.

Tyvärr är det svårt för små företag att vara attraktiva arbetsgivare för jurister. Även de bästa arbetsplatserna kan ha det tufft i den konkurrens som råder om de duktigaste medarbetarna. Genom att samarbeta under ett varumärke blir det lättare att synas som arbetsgivare. Som en del av Juristkompaniet får nya medarbetare också möjlighet till mer erfarenhetsutbyte och sociala kontakter med andra jurister i samma ålder och bransch.

Konsten att synas i en digital värld

Något som vi fått lägga mycket tid på sedan vi bytte till eget varumärke är synlighet i den digitala världen. Plötsligt är det inte bara juridiska termer vi ska kunna, nu gäller det att även ha koll på metatexter, Facebook-pixlar och CTR för responsiva sökannonser. Det har varit en brant inlärningskurva med många lärdomar.

Mest uppenbart är att det finns stora fördelar med att samarbeta! Kostnaden för att utveckla en hemsida är i princip densamma oavsett hur många kontor som är anslutna. Och ju fler som besöker sidan, desto mer visas den på Google. Synergierna är tydliga.

En annan lärdom är att det inte räcker att ”bara” vara den kunnigaste och mest prisvärda juristen på orten. Om kunden inte hittar dig när de behöver en jurist, kommer de ändå att gå till din högljudda konkurrent.

Tyvärr tar arbetet med den digitala marknadsföringen mycket tid. För den som inte kan eller har den tiden, kostar det istället stora pengar. Genom att vara franchisetagare hos Juristkompaniet får du synas på den digitala plattform vi har byggt upp. Du får också hjälp att utveckla den digitala marknadsföringen lokalt.

Hur blir man franchisetagare i Juristkompaniet?

Vi har en modell för att etablera nya kontor och en målbild för vilka orter vi vill finnas representerade på. Om du är intresserad av att bli franchisetagare är du välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer om modellen och våra planer.

Välkommen som franchisetagare!

Har vi väckt din nyfikenhet? Hör av dig så berättar vi mer. Kontakta [email protected]

Franchisetagare hos Juristkompaniet