Bli franchisetagare

Är du företagare inom familjejuridik eller skulle du vilja starta eget? Vi på Juristkompaniet vill gärna växa och finnas på flera platser i landet. Som ny franchisetagare hos oss får du bland annat:

  • Vara med i uppbyggnaden av ett modernt varumärke inom familjejuridik
  • Hjälp att nå ut till kunder i ditt område
  • Bli en del av ett nätverk med duktiga företagare och jurister
  • Erfarenhetsutbyte både vad gäller juridik, affärsplanering och marknadsföring

Jurist och företagare?

Vi som äger och driver Juristkompaniet heter Emma Berg (ansvarig i Östersund) och Maria Sundberg (ansvarig i Sundsvall). Vi är båda jurister i grunden och har lärt oss företagandet längs vägen. Verksamheten har växt från en person till dagens omfattning på 10 år. Vi har aldrig lånat pengar och aldrig gått med förlust.

Vi kanske inte ropar lika högt som andra i branschen. Men vi vet hur man bedriver lönsam verksamhet med nöjda kunder. Jämför gärna våra siffror med konkurrenternas.

Bli mer attraktiv som arbetsgivare

För oss är det viktigt att hela tiden ha våra medarbetare med oss. Att kunna rekrytera och bibehålla duktiga, drivna medarbetare är helt avgörande för att kunna leverera en bra tjänst och växa med lönsamhet.

Tyvärr är det svårt för de små företagen att vara en attraktiv arbetsgivare för jurister. Även den bästa arbetsplatsen har svårt att nå ut i den konkurrens som råder om de duktigaste medarbetarna. Genom att samarbeta under ett varumärke blir det lättare ett synas som arbetsgivare. Som en del av Juristkompaniet får nya medarbetare också möjlighet till mer erfarenhetsutbyte och sociala kontakter med andra jurister i samma ålder och bransch.

Konsten att synas i en digital värld

Något som vi fått lägga mycket tid på sedan vi bytte till eget varumärke är synlighet i den digitala världen. Plötsligt är det inte bara juridiska termer vi ska kunna, nu gäller det att även ha koll på metatexter, Facebook-pixlar och CTR för responsiva sökannonser. Det har varit en brant inlärningskurva med många lärdomar.

Mest uppenbart är att det finns stora fördelar med att samarbeta! Kostnaden för att utveckla en hemsida är i princip densamma oavsett hur många kontor som är anslutna. Och ju fler som besöker sidan desto mer visas den på Google. Synergierna är tydliga.

En annan lärdom är att det inte räcker att ”bara” vara den kunnigaste och mest prisvärda juristen på orten. Om kunden inte hittar dig när de behöver en jurist, kommer de ändå att gå till din högljudda konkurrent.

Tyvärr tar arbetet med den digitala marknadsföringen mycket tid. För den som inte kan eller har den tiden, kostat det istället stora pengar. Genom att vara en del av Juristkompaniet får du synas på den digitala plattform vi har byggt upp. Du får också hjälp att utveckla den digitala marknadsföringen lokalt.

Vad kostar det att vara franchisetagare i Juristkompaniet?

För att bli franchisetagare betalar du först en uppstartskostnad om f.n. 30000 kr. Hela den summan använder vi för att du ska komma igång. Vi tar te.x. fram original för visitkort, kuvert etc. och skapar en kontorssida på vår web som du får admin-rättigheter till. Vi sätter också upp de e-postadresser du vill ha och skapar en sharepoint-sida för ditt kontor med fildelning av gemensamma dokument. Du får möjlighet att ansluta kontoret till vår online-bokning och styr själv vilka tjänster ditt kontor ska erbjuda och vilka priser du eventuellt vill visa.

För att täcka de löpande kostnaderna, utveckling och marknadsföring betalar alla kontor också en månadsavgift. Avgiftens storlek beror på din omsättning. Hela avgiften används för gemensamma kostnader. Vårt huvudkontor har inte till syfte gå med vinst utan ska skapa förutsättningar för bra lönsamhet i  de bolag som nyttjar varumärket. Vi tror på full transparens och redovisar gärna alla kostnader och intäkter för huvudkontoret.

Har vi väckt din nyfikenhet? Hör av dig så berättar vi mer. Kontakta emma.berg@juristkompaniet.com