Din jurist i Skellefteå

 

Välkommen till Juristkompaniet Skellefteå!

 

Juristkompaniet Skellefteå erbjuder juridik till privatpersoner som rör arv, bodelning, testamente, gåva av fastighet, bouppteckning, arvskifte, samboavtal, äktenskapsförord, skuldebrev m.m.
Vi hjälper också företag med såväl löpande juridiska frågor som tvister om fel på varor och tjänster, dröjsmål med leverans eller betalning, skador m.m.

Välkomna att boka tid för rådgivning eller en gratis undersökning av din juridiska situation via Framtidskollen som finns för både privatpersoner och företag.

Boka tid för juridisk rådgivning

Ta hjälp av Framtidskollen!

Börja gärna med att göra den kostnadsfria Framtidskollen med en jurist. Framtidskollen är en genomgång av din juridiska situation.

Juristen förklarar vad som gäller och ger förslag på åtgärder som kan göra din situation tryggare och hanterbar, även om det värsta skulle hända.

Vill du säkra din situation hjälper vid dig med de handlingar du behöver till ett fast pris. Behöver du rådgivning utgår istället ett timarvode.

Juridiska råd för företagare

Juridiska problem i företaget? Byggentreprenader med avtal enligt AB04, aktieägaravtal, samarbetsavtal och kontrakt med underleverantörer leder ofta till tvist, där avtalen måste förstås och tolkas.

Vi hjälper er att hitta er juridiska styrkeposition så att ni kan säkra affären och komma vidare så att ni kan ägna er åt er kärnverksamhet.

Boka tid för juridisk rådgivning

Träffa en jurist på din hemort

Förutom på vårt fasta kontor i Skellefteå kommer våra jurister även att träffa kunder på flera andra orter i Västerbotten. Vårt täckningsområde omfattar bl.a.:

Boliden, Byske, Bureå, Burträsk, Jörn, Kåge, Lövånger, Norsjö och Malå

Juristkompaniet Skellefteå
Vi sitter i nya lokaler på Storgatan 41, mitt i stan med ingång från Stadsparken. Varmt välkomna!

Kontakta oss

Telefon

0910-930 88

Vanliga tjänster

Bodelning

Att bodela innebär att du och din partner delar upp er egendom mellan er. Bodelning kan göras vid en skilsmässa, när ett samboförhållande upphör, när man fortfarande är gift eller när någon i paret dör. Om någon av er äger en fastighet är en bodelning ofta nödvändig. Vi hjälper till med såväl beräkningen av tillgångarnas värde som själva bodelningsavtalet.
Läs mer

Bouppteckning

När någon avlider ska en bouppteckning upprättas och lämnas in till Skatteverket för registrering. Först när den har registrerats kan dödsboet avvecklas. Priset är ett grundpris. Fasta tillägg utgår om det finns särkullbarn, testamente, bröstarvingar saknas eller andra liknande omständigheter.
Läs mer

Framtidsfullmakt

Den som riskerar att bli allvarligt sjuk eller dement kan i framtiden behöva hjälp av anhöriga med allt från matinköp och bankärenden till beslut om boende och omsorg. Genom att skriva en framtidsfullmakt kan du redan nu säkerställa att du i en sådan situation får den hjälp du behöver.
Boka tid

Gåvobrev

Om du vill ge bort en fastighet eller bostadsrätt krävs ett gåvobrev för att gåvan ska vara giltig. Om gåvan ges till ett av flera barn ger vi råd om hur de andra kan kompenseras, liksom vilka skattekonsekvenser som kan uppstå. Även när man ger bort pengar eller lösa saker kan det finnas skäl att skriva ett gåvobrev, t.ex. om du vill att gåvan ska utgöra förskott på arv.
Boka tid

Testamente

Med ett testamente styr du vem som ska ärva dig. Det är särskilt viktigt om du inte är gift eller saknar barn. Är ni ett gifta med barn från olika förhållanden, eller sambor, kan ni säkerställa att den efterlevande kan bo kvar i den gemensamma bostaden. Vi hjälper dig att skriva testamentet så att det avspeglar din vilja och kan verkställas.
Boka tid

Medarbetare i Skellefteå

Porträtt

Linn Bergman

Kontorschef Skellefteå, Jurist
Skellefteå