Framtidsfullmakt

Genom att skriva en framtidsfullmakt kan du ge någon rätt att företräda dig om du, på grund av varaktig sjukdom, inte längre kan företräda dig själv. I stället för att tingsrätten ska utse en god man till dig, utser du själv vem eller vilka som ska sköta din ekonomi.

I framtidsfullmakten kan du ge instruktioner och önskemål till den eller dem som ska få fullmakten. Eftersom du inte själv kommer att kunna förklara hur dina ekonomiska angelägenheter ska hanteras när framtidsfullmakten börjar gälla, är det viktigt att framtidsfullmakten är heltäckande och tydlig.

Framtidsfullmakt

Framtidsfullmakt

Personligt utformad framtidsfullmakt, postad till önskad adress.

Kostnadsfritt digitalt möte

0 kr

Pris vid avtal

4 000 kr

Framtidsfullmakt, två st.

Två likartade framtidsfullmakter upprättade vid samma möte, för t.ex. makar och sambor.

Kostnadsfritt digitalt möte

0 kr

Pris vid avtal

6 000 kr

Vi skräddarsyr din framtidsfullmakt

Det finns många frågor att ta ställning till och för att kunna ta ställning behöver du förstå alternativen. Innan vi skriver din framtidsfullmakt går vi igenom både din situation och de regler som gäller. Vi skräddarsyr sedan framtidsfullmakten utifrån dina behov och önskemål. Det är viktigt för oss att handlingen inte bara blir juridiskt korrekt utan också begriplig för dig.

Som kund ska du vara trygg i att du gjort genomtänkta beslut som är rätt för just dig. Det är mycket svårt att ändra i din framtidsfullmakt efter att du blivit sjuk och mist din rättshandlingsförmåga. Därför är det viktigt att framtidsfullmakten redan från start är korrekt upprättad och att den stämmer med dina önskemål.

Vi börjar alltid med en genomgång av din situation

När du kontaktar oss för att få hjälp med en framtidsfullmakt börjar vi alltid med att gå igenom din situation. Det gör vi för att kunna utforma framtidsfullmakten på det sätt som passar dig bäst och för att kunna förklara för dig vad framtidsfullmaktens möjligheter och begränsningar.

Om du känner dig osäker på om du alls behöver en framtidsfullmakt, kan du också börja med att boka en Framtidskoll, som är en kostnadsfri genomgång av din familjejuridiska sitation.

Vad kostar en framtidsfullmakt?

För hjälp med framtidsfullmakt via telefon kan vi erbjuda fast pris. Du får prata med en av våra kunniga jurister och efter samtalet skickar vi handlingarna hem till dig för underskrift. Om du vill komma in till oss för ett personligt möte kan vi lämna uppgift om priset efter att vi har fått lite information om din situation och dina önskemål. Kontakta oss så berättar vi mer.

Tre fördelar med framtidsfullmakt

Det finns många fördelar med att upprätta en framtidsfullmakt, både för dig och för dina anhöriga. Här har vi listat de tre viktigaste fördelarna.

Valfrihet

Genom framtidsfullmakten kan du själv välja vem eller vilka som ska företräda dig om du blir sjuk. Utan framtidsfullmakt kommer i stället en god man att företräda dig. Eftersom en god man utses av tingsrätten så finns det inga garantier för att den gode man som tillsätts för att sköta din ekonomi är en person som du litar på eller har någon relation till.

I fall du exempelvis har flera barn eller syskon så kan du i din framtidsfullmakt utse flera personer som tillsammans ska sköta din ekonomi. I en framtidsfullmakt finns dessutom möjlighet att utse personer enligt en given rangordning.

Trygghet

I din framtidsfullmakt är det du som bestämmer vilka regler som ska gälla. Det innebär att du inte bara har möjlighet att utse vem eller vilka som ska företräda dig – du har också möjlighet att ange på vilket sätt som det ska ske.

Kanske har du särskilda önskemål kring hur de ska sköta din ekonomi eller på vilka premisser som de får sälja din fastighet? En annan viktig fråga att ta ställning till i framtidsfullmakten är om fullmaktshavaren ska få skänka gåvor av din egendom eller inte?

Allt detta går vi igenom innan vi upprättar din framtidsfullmakt. Allt för att framtidsfullmakten ska återspegla just dina önskemål.

Smidighet

En framtidsfullmakt underlättar också för den eller dem som du vill ska företräda dig. Med ett förordnande i en framtidsfullmakt slipper dina närmaste gå via tingsrätten för att få ett förordnande som god man. De behöver inte redovisa sina förehavanden till Överförmyndarnämnden och de har ett stöd i sina beslut eftersom du har uttryckt din vilja i din framtidsfullmakt.

Välkommen att kontakta Juristkompaniet

Vi på Juristkompaniet har arbetat med framtidsfullmakter sedan lagen trädde i kraft och kan därför svara på de flesta av dina frågor. Du är välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp med att skriva en framtidsfullmakt. Du når oss enkelt via telefon och e-post, om du hellre vill att vi kontaktar dig, kan du i stället fylla i kontaktformuläret här nedan.

Boka tid hos oss:

Juristkompaniet, digitalt möte 0771-31 06 31

Oavsett var du bor i Sverige är du välkommen att boka tid för ett onlinemöte med någon av våra familjejurister.

Boka online
Juristkompaniet Hälsingland 0650-553011

Vårt fasta kontor i Hälsingland hittar du på Köpmanbergsvägen 1 i Hudiksvall. Via länken nedan kan du boka tid med jurist i Hudiksvall, om du vill ses på någon annan ort i Hälsingland fyller du istället i kontaktformuläret. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Hudiksvall och Hälsingland.

Boka online
Juristkompaniet i Skellefteå 0771-31 06 31

Vårt fasta kontor öppnar för kunder i juni 2022 och kommer att ligga i Hjortenhuset på Trädgårdsgatan 7 i Skellefteå. Redan nu kan ni boka tid med vår jurist i Skellefteå för möte via Teams eller telefon. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Skellefteå.

Boka online
Juristkompaniet Sundsvall 060-17 37 00

Vårt kontor i Sundsvall hittar du på Bankgatan 8, här jobbar ett team med jurister som har lång erfarenhet av familjejuridik. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Sundsvall.

Boka online

Vårt kontor i Umeå hittar du i Tullkammaren på Thulegatan 1. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Umeå.

Boka online
Juristkompaniet Östersund 063-13 13 60

Vårt kontor i Östersund hittar du på Prästgatan 54 B, här jobbar ett team med jurister som har lång erfarenhet av familjejuridik. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Östersund.

Boka online
Tack för ditt meddelande

Kontakta oss för bokning