Välkommen till Juristkompaniet i Östersund

Jurist till Juristkompaniet i Östersund

Juristkompaniet i Östersund är en juristbyrå med specialistkompetens inom framför allt ekonomisk familjerätt. Vi levererar högkvalitativ och specialiserad juridisk rådgivning till våra kunder.

Juristkompaniet har kontor i Hudiksvall, Skellefteå, Sundsvall och Östersund. På kontoret i Östersund har vi för närvarande sex anställda men behöver nu ersättningsrekrytera en jurist.

Vem vi behöver

Vi vill att vår nya medarbetare är ambitiös, noggrann samt har goda sociala färdigheter. Du får också gärna vara en resultat- och tävlingsinriktad person som trivs med att arbeta i högt tempo och som triggas av att uppnå individuella och personliga mål.

Juristexamen är ett krav medan praktisk erfarenhet av familje- eller processrätt eller relevanta fördjupningskurser är meriterande. Vår arbetsplats är förhållandevis liten och därför fäster vi väldigt stor vikt vid personkemi.

Som jurist hos Juristkompaniet har du mycket kundkontakt. Du gillar att träffa nya människor och du är lösningsorienterad. Vi träffar kunder i olika skeenden i livet och därför värdesätter vi social kompetens. Vi förväntar oss att du, efter en tids introduktion, kan arbeta självständigt och ansvara för egna kundärenden. Vi förväntar oss även att du, precis som våra övriga jurister, hjälper till med administrativa uppgifter som till exempel arkivering och posthantering.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar inom flera olika rättsområden, men framför allt med familjejuridik. Några vanliga ärendetyper hos oss är testamenten, framtidsfullmakter, äktenskapsförord, samboavtal, skuldebrev, gåvobrev, köpekontrakt, bodelningar, bouppteckningar, arvskiften m.m.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och stimulerande arbetsmiljö med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du får en möjlighet att växa in i rollen som specialist och kan, när du känner dig redo, anta allt större utmaningar inom familjejuridiken.

Hos oss värderar vi lagkänsla högt och vägen från förslag till beslut är väldigt kort. Vi sätter ett stort värde i att de anställda ska ha en möjlighet att påverka sin arbetssituation.

Du kan läsa mer om oss på juristkompaniet.com/ostersund.

Hur du söker

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev, examensbevis ink. betyg samt övriga relevanta handlingar till [email protected].

Vi går igenom alla ansökningar löpande och tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt person. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta [email protected] eller ring vår kontorschef Anton Olofsson på 076 – 785 60 24.