Skip to main content

Juristkompaniet firar 1 år som eget varumärke och 10 år som juristbyrå! Vi kommer inte att minnas 2020 som corona-året utan som första året med ”JK”. Här bjuder vi på en sammanfattning av resan. 

Vägen till eget varumärke

Tanken på att skapa ett eget varumärke för familjejuridik väcktes på allvar redan på försommaren 2018. Vi var då en del av en stor rikstäckande kedja och jobbade under deras varumärke. Upplägget hade många fördelar, men begränsade våra möjligheter att ha en egen identitet. Vi upplevde allt mer att vårt personliga sätt att bemöta kunder inte stämde med kedjans strävan mot central stordrift och digitalisering.

I början av juni 2018 tog vi därför kontakt med Grand North här i Östersund och kort därefter hade vi ett första möte om förutsättningarna för ett nytt varumärke. Det tog inte lång stund innan vi bestämde oss för att bryta oss ur kedjan och gå vidare med eget namn. Med hjälp av Grand North kom namn, logotyp, grafisk profil och utkast till hemsida snabbt på plats. Visste du att vår logga bygger på konturerna av Justitias våg?

Övertyga medarbetarna

I början av 2019 hade vi ganska klart för oss hur vårt nya varumärke och web skulle se ut och vad vi ville stå för. Nu gällde det att övertyga alla våra duktiga medarbetare att vilja vara med och satsa på eget namn.

För att få rätt stämning bjöd vi med hela gänget till Rom och presenterade idén tillsammans med ett glas prosecco. Lite överdrivet kanske, men det träffade rätt. Alla tog till sig idén förbehållslöst. Och vem vet – kanske förde myntet i Fontana di Trevi verkligen tur med sig!

Startskottet

Årsskiftet 2020 hade hela tiden känts så avlägset men så plötsligt kom det, och allt skulle falla på plats. Eftersom vi lämnade en kedja skulle byte av skyltar, IT-system, allt kontorsmaterial med logga och alla trycksaker ske över en natt. Dessutom skulle hemsidan, Facebook och Instagram gå live på årets första dag.

När alla kom tillbaka efter helgerna hade vi faktiskt det nya varumärket på plats och kunde dra igång lanseringen med buller och bång!

Corona slår till

Tyvärr blev ju 2020 inte bara JKs år. Redan från början av mars fick vi ställa in alla planerade kundträffar, föreläsningar och mässor, p.g.a. coronavirusets spridning. Eftersom många av våra kunder är i riskgrupp, ställde vi också tidigt om våra mötesrutiner.

För oss som älskar personliga möten och lokalt engagemang tog det förstås emot att ställa om till möten på distans, men valet var inte vårt. Mycket har trots allt fungerat bra och förhoppningsvis börjar vi nu se slutet av coronapandemin.

Vi har också försökt att göra det vi kan för att stötta andra lokala företag, genom allt från att köpa blommor till våra samarbetspartners till att lotta ut presentkort i lokala butiker till våra kunder.

Tillsammans mot 2021

Vi ser nu fram emot ett år då vi slipper restriktioner och kan träffa både kunder och samarbetspartners personligen! Vi längtar efter mingel, föreläsningar, mässor och möten. I väntan på att det kan ske på ett säkert sätt kommer vi självklart att fortsätta vara tillgängliga via telefon och video-möten.

Vill du som kund boka tid för ett möte kan du göra det direkt via bokningsfunktionen här nedan, eller ringa till oss, så hittar vi en tid. På våra egna kontor tar vi också emot kundbesök för säkra personliga möten.

Om ditt företag eller organisation vill få en digital föreläsning med en av våra jurister kan ni maila på [email protected].

Med förhoppning om ett fantastiskt 2021/ Emma Berg och Maria Sundberg

Juristkompaniet, digitalt möte 0771-31 06 31

Oavsett var du bor i Sverige är du välkommen att boka tid för ett onlinemöte med någon av våra familjejurister.

Boka online
Juristkompaniet Hälsingland 0650-553011

Vårt fasta kontor i Hälsingland hittar du på Köpmanbergsvägen 1 i Hudiksvall. Via länken nedan kan du boka tid med jurist i Hudiksvall, om du vill ses på någon annan ort i Hälsingland fyller du istället i kontaktformuläret. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Hudiksvall och Hälsingland.

Boka online
Juristkompaniet i Skellefteå 0771-31 06 31

Vårt fasta kontor öppnar för kunder i juni 2022 och kommer att ligga i Hjortenhuset på Trädgårdsgatan 7 i Skellefteå. Redan nu kan ni boka tid med vår jurist i Skellefteå för möte via Teams eller telefon. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Skellefteå.

Boka online
Juristkompaniet Sundsvall 060-17 37 00

Vårt kontor i Sundsvall hittar du på Bankgatan 8, här jobbar ett team med jurister som har lång erfarenhet av familjejuridik. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Sundsvall.

Boka online

Vårt kontor i Umeå hittar du i Tullkammaren på Thulegatan 1. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Umeå.

Boka online
Juristkompaniet Östersund 063-13 13 60

Vårt kontor i Östersund hittar du på Prästgatan 54 B, här jobbar ett team med jurister som har lång erfarenhet av familjejuridik. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Östersund.

Boka online
Tack för ditt meddelande

Kontakta oss för bokning

×