Skip to main content

Arvinge okänd rycker ut

Under hösten 2014 fick Emma Berg ett spännande uppdrag, nämligen att ta hand om boet efter Ulf Eriksson. Det var hans syster Gunilla som då ville ha vår hjälp och en av uppgifterna var att hitta Ulf och hans sambo Marie-Louises fadderbarn i Mexico. Ulf och Marie-Louise hade i ett testamente bland annat önskat att en del av deras tillgångar skulle tillfalla fadderbarnet Francisco Daniel Rivera San Agustin och hans syskon. Detta är alltså historien om hur Arvinge Okänd hjälpte oss att verkställa Ulfs vilja. 

Fadderbarnet var försvunnet

Först gällde att leta reda på fadderbarnet. Den delen av uppdraget visade sig svårare än väntat och trots att vi kontaktade Barnfonden i både Sverige och USA och konsulatet i Mexiko kom vi ingen vart. Hösten 2018 återstod bara ett år av de fem som man har på sig att hitta en arvinge och vi hade därför börjat ge upp hoppet.

Idén

Eva Sandqvist som är boutredare hos oss på Juristkompaniet i Östersund fick då idén att vända sig till redaktionen för Arvinge Okänd. Hon ringde därför SVTs växel och fick direktnumret till producenten Lisa Jareskog. Lisa svarade på första signalen och blev uppenbarligen direkt intresserad.

Julvärden kom på besök

I december 2018 kom därför Kattis Ahlström och Niklas Källner på besök till Juristkompaniets kontor i Östersund. Vi misstänkte att de redan då hade fått upp ett spår men de avslöjade inget för oss. Därefter följde någon månads väntan innan Lisa hörde av sig i början av februari 2019. Då ville Lisa få ringa vår jurist Emma Berg och boutredare Eva Sandqvist för ett Skype-samtal.

Arvinge Okänd löser gåtan

Samtalet kom därpå från Kattis Ahlström i Mexiko den 4 februari 2019. Hon började med att berätta att det hade varit svårt och att organisationen som omnämndes i testamentet tydligen inte hade gått att spåra. Hon hade däremot något hon vill visa. Sedan höll hon i sin tur upp en skärm mot telefonen. Det som visades var då en liten film där det återfunna fadderbarnet Daniel Rivera tackade för vår hjälp på inövad svenska.

Lyckligt slut

Eva och Emma blev så överraskade, rörda och glada att det då fick bli ett glas bubbel på kontoret den dagen. Efter att ha fått in alla underlag som behövdes för att säkerställa att det var rätt person som hittats kunde vi slutligen den 8 april 2019 betala ut arvet om totalt ca: 1 300 000 kr till Daniel och hans två bröder.

Ta hjälp av Juristkompaniet

Avslutningsvis har vi på Juristkompaniet lång erfarenhet av och expertis inom ekonomisk familjerätt. Även om inte alla uppdrag är möjliga så vill vi precis som i det här fallet hjälpa så många som möjligt. Vill du i likhet med Ulf och Marie-Louise skriva ett testamente, eller behöver du hjälp med en bouppteckningarvskifte eller boka en tid för en kostnadsfri Framtidskoll? Kontakta då oss!

Kontakta oss

Arvinge okänd i Östersund
Glädjeskål på Juristkompaniet för det återfunna fadderbarnet från Arvinge Okänd
Juristkompaniet, digitalt möte 0771-31 06 31

Oavsett var du bor i Sverige är du välkommen att boka tid för ett onlinemöte med någon av våra familjejurister.

Boka online
Juristkompaniet Hälsingland 0650-553011

Vårt fasta kontor i Hälsingland hittar du på Köpmanbergsvägen 1 i Hudiksvall. Via länken nedan kan du boka tid med jurist i Hudiksvall, om du vill ses på någon annan ort i Hälsingland fyller du istället i kontaktformuläret. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Hudiksvall och Hälsingland.

Boka online
Juristkompaniet i Skellefteå 0771-31 06 31

Vårt fasta kontor öppnar för kunder i juni 2022 och kommer att ligga i Hjortenhuset på Trädgårdsgatan 7 i Skellefteå. Redan nu kan ni boka tid med vår jurist i Skellefteå för möte via Teams eller telefon. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Skellefteå.

Boka online
Juristkompaniet Sundsvall 060-17 37 00

Vårt kontor i Sundsvall hittar du på Bankgatan 8, här jobbar ett team med jurister som har lång erfarenhet av familjejuridik. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Sundsvall.

Boka online

Vårt kontor i Umeå hittar du i Tullkammaren på Thulegatan 1. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Umeå.

Boka online
Juristkompaniet Östersund 063-13 13 60

Vårt kontor i Östersund hittar du på Prästgatan 54 B, här jobbar ett team med jurister som har lång erfarenhet av familjejuridik. På bokningssidan ser du också våra fasta priser i Östersund.

Boka online
Tack för ditt meddelande

Kontakta oss för bokning

×