Arvskifte i Östersund

Välkommen att kontakta oss på Juristkompaniet när du behöver hjälp med ett arvskifte i Östersund eller på annan ort i Jämtland eller Härjedalen. Vi har många års erfarenhet av bouppteckningar, dödsboförvaltning och arvskiften och kan hjälpa er med allt som behövs för att avsluta boet.

Kontakta Juristkompaniet i Östersund

Hur går ett arvskifte till?

Vårt uppdrag börjar oftast med att ni berättar om boet och era önskemål. Vi skriver sedan ett förslag till arvskiftesavtal som alla delägare får ta del av. I samband med arvskiftet har vi ofta nära kontakt med lokala mäklare och banker. Genom åren har vi byggt upp bra lokala kontakter och rutiner som gör det smidigt att t.ex. få värdering av fastigheter och uppgifter om lån och försäkringar. Av erfarenhet har vi också lärt oss vad arvskiftesavtalet ska innehålla för att det ska gå enkelt att ansöka om lagfart och avsluta bankkonton med stöd av avtalet.

Oftast hjälper vi även till med att verkställa arvskiftet. Delägarna i boet lämnar då fullmakt till oss och vi tar hand om allt det praktiska. Ni delägare behöver då bara underteckna arvsskiftesavtalet samt uppge mottagarkonto.

Vi finns i hela Jämtland

Vårt fasta kontor ligger centralt i Östersund men vi hjälper kunder i hela Jämtland. De flesta ärenden går att hantera helt och hållet via telefon eller videomöte, men vi åker också regelbundet ut till följande orter i länet:

 

Strömsund

Åre och Järpen

Svenstavik

Sveg och Vemdalen, i Härjedalen

 

Behöver alla ett arvskiftesavtal?

Om du är ensam delägare i boet behöver du inget arvskiftesavtal. Då räcker det med den registrerade bouppteckningen för att avsluta boet. Bouppteckningen bli då också den handling som du använder för att ansöka om lagfart.

Om du är ensam delägare i boet, men har frågor om avvecklingen, är du välkommen att kontakta oss.

Vad kostar ett arvskifte i Östersund?

Kostnaden för ett arvskifte varierar kraftigt mellan olika dödsbon. Avgörande faktorer är exempelvis vilka tillgångar och skulder som finns, hur många delägare ni är och hur lång tid det tar för er att komma överens om fördelningen. Om ni kontaktar oss och berättar om hur boet ser ut, kan vi ofta ge en ungefärlig uppskattning av kostnaden för arvskiftet.

Välkommen att kontakta Juristkompaniet

Via länken nedan kan du själv boka tid för ett inledande om arvskifte, med valfri jurist, på vårt kontor i Östersund.

Om du vill ses på någon annan ort i Jämtlands län, eller om du vill prata med oss innan du bokar, når du oss på telefon: 063-13 13 60 samt e-post: [email protected].

Boka tid
Porträtt

Anton Olofsson

Kontorschef Östersund, Jurist
Östersund och Åre
Porträtt

Emma Berg

Verksamhetschef
Östersund
Porträtt

Hilda Lindström

Jurist
Östersund
Porträtt

Lydia Landin

Jurist
Östersund
Porträtt

Johanna Sundqvist

Ekonomiansvarig
Östersund
Porträtt

Veronica Sandqvist

Juristsekreterare
Östersund