Sundsvall

Jurist till Juristkompaniet i Sundsvall

Juristkompaniet i Sundsvall är en juristbyrå med specialistkompetens inom framför allt ekonomisk familjerätt. Vi levererar högkvalitativ och specialiserad juridisk rådgivning till våra kunder.

Juristkompaniet har kontor i Hudiksvall, Skellefteå, Sundsvall och Östersund. På kontoret i Sundsvall har vi för närvarande fem anställda och dit söker vi nu ytterligare en jurist.

Vem är du

Du är driven, noggrann, en lagspelare samt har goda sociala färdigheter. Du får också gärna vara en person som är orädd för nya utmaningar och som trivs med att arbeta i ett högt tempo och som triggas av att uppnå individuella och personliga mål.

Juristexamen är ett krav medan praktisk erfarenhet av familje- eller processrätt eller relevanta fördjupningskurser är meriterande. Vår arbetsplats är förhållandevis liten och därför fäster vi väldigt stor vikt vid personkemi.

Som jurist hos Juristkompaniet har du mycket kundkontakt. Du gillar att träffa nya människor och du är lösningsorienterad. Vi träffar kunder i olika skeenden i livet och därför värdesätter vi social kompetens. Vi förväntar oss att du, efter en tids introduktion, kan arbeta självständigt och ansvara för egna kundärenden. Vi förväntar oss även att du, precis som våra övriga jurister, hjälper till med administrativa uppgifter som till exempel arkivering och posthantering.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar inom flera olika rättsområden, men framför allt med familjejuridik. Några vanliga ärendetyper hos oss är testamenten, framtidsfullmakter, äktenskapsförord, samboavtal, skuldebrev, gåvobrev, köpekontrakt, bodelningar, bouppteckningar, arvskiften m.m.

Det finns även möjlighet för den som är intresserad att ta sig an ärenden inom vårdnad och migrationsrätt.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och stimulerande arbetsmiljö med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du får en möjlighet att växa in i rollen som specialist och kan, när du känner dig redo, anta allt större utmaningar inom familjejuridiken. Möjlighet att ansvara för ett eget samarbetskontor då vi träffar kunder på andra orter inom vårt kundområde.

Hos oss värderar vi lagkänsla högt och vägen från förslag till beslut är väldigt kort. Vi sätter ett stort värde i att de anställda ska ha en möjlighet att påverka sin arbetssituation.

Du kan läsa mer om oss på juristkompaniet.com/sundsvall.

Hur du söker

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev, examensbevis ink. betyg samt övriga relevanta handlingar till [email protected].

Vi går igenom alla ansökningar löpande och tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt person. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta [email protected] eller ring vår kontorschef Maria Sundberg på 060-17 37 00.