Biträdande jurist Sundsvall

Juristkompaniet i Sundsvall är en juristbyrå med specialistkompetens inom framför allt familjerätt. Vi levererar högkvalitativ och specialiserad juridisk rådgivning till våra kunder. Juristkompaniet har kontor i Sundsvall och Östersund. På kontoret i Sundsvall är vi idag fem anställda och dit söker vi nu en biträdande jurist.

Vem vi söker

Vi vill att vår nya medarbetare är ambitiös, noggrann samt har goda sociala färdigheter. Juristexamen är ett krav medan praktisk erfarenhet av familje- eller processrätt eller relevanta fördjupningskurser är meriterande. Vår arbetsplats är förhållandevis liten och därför fäster vi väldigt stor vikt vid personkemi.

Som biträdande jurist hos Juristkompaniet har du mycket kundkontakt. Du gillar att träffa nya människor och du är lösningsorienterad. Vi träffar kunder i olika skeenden i livet och därför värdesätter vi social kompetens.

Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar inom flera olika rättsområden. Några vanliga ärendetyper hos oss är testamenten, framtidsfullmakter, äktenskapsförord, samboavtal, skuldebrev, gåvobrev, köpekontrakt, bodelningar, bouppteckningar, arvskiften m.m.

Vi förväntar oss att du efter en tids introduktion kan arbeta självständigt och ansvara för egna kundärenden. Vi förväntar oss även att du, precis som våra övriga jurister, hjälper till med administrativa uppgifter som till exempel arkivering och posthantering.

Vad vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en trevlig och stimulerande arbetsmiljö med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du får en möjlighet att växa in i rollen som specialist och kan, när du känner dig redo, anta allt större utmaningar inom familjejuridiken.

Eftersom vår arbetsplats är förhållandevis liten värderar vi lagkänsla högt. Vägen från förslag till beslut är väldigt kort hos oss och vi sätter ett stort värde i att de anställda ska ha en möjlighet att påverka sin arbetssituation. Du kan läsa mer om oss på juristkompaniet.com/sundsvall.

Hur du söker

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021, tillträde enligt överenskommelse. Vi går igenom alla ansökningar löpande. Hittar vi rätt person kan rekryteringen avslutas innan ansökningstiden har gått ut.

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev, examensbevis ink. betyg samt övriga relevanta handlingar  till sundsvall@juristkompaniet.com.

Frågor?

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta sundsvall@juristkompaniet.com eller ring oss på 060-17 37 00.

Kontaktpersoner hos oss: Emma Berg, koncernchef eller Maria Sundberg, kontorschef.