Framtidsfullmakt i Östersund

På Juristkompaniet i Östersund är vi experter på framtidsfullmakter. Om du vill ha hjälp med att upprätta en juridiskt korrekt och individuellt anpassad framtidsfullmakt i Östersund eller omkringliggande orter är du välkommen att kontakta oss.

Framtidsfullmakt i Östersund – så funkar det

Att ta hjälp från oss på Juristkompaniet i Östersund med att upprätta din framtidsfullmakt ska vara enkelt, tryggt och professionellt. Nedan går vi igenom hur våra framtidsfullmaktsärenden ser ut steg-för-steg.

1. Boka en tid

För oss är det viktigt att vara lättillgängliga. Det innebär att du som kund själv kan välja hur du vill komma i kontakt med oss. Vill du boka tid för att upprätta en framtidsfullmakt kan du ringa, mejla eller smsa oss. Du kan också använda bokningsformuläret här nedan.

2. Möte

Mötet, som kan även går att hålla via telefon, sker tillsammans med en erfaren jurist som är specialist inom familjejuridik. Under mötet kommer vi tillsammans att gå igenom dina förutsättningar och hur just din framtidsfullmakt ska utformas.

Det är viktigt att du förstår och själv avgör innehållet i din framtidsfullmakt. Givetvis kommer du vid mötet att kunna ställa frågor eller be om råd eller rekommendationer.

3. Att upprätta framtidsfullmakten

När mötet är klart skriver vi ett första utkast av din framtidsfullmakt. Utkastet upprättar vi i enlighet med de önskemål och överenskommelser som framkommit under mötet.

Då utkastet är färdigställt mejlar vi det oftast till dig för genomläsning. Om du önskar ändra, lägga till, ta bort eller fråga någonting har du möjlighet att göra det innan vi färdigställer din framtidsfullmakt.

4. Färdigställande

När du är nöjd med din framtidsfullmakt och dess innehåll postar vi sedan ut handlingen till dig. Därefter ska du underteckna och förvara framtidsfullmakten.

Bevittning av framtidsfullmakten är ett formkrav och vi skickar därför alltid med information om hur bevittningen av din underskrift ska gå till. Om det behövs kan vi också oftast hjälpa till med bevittningen.

Varför ta hjälp av Juristkompaniet i Östersund med din framtidsfullmakt?

Juristkompaniet i Östersund är en lokal juristbyrå specialiserad på familjejuridik. Trots att lagen om framtidsfullmakt trädde i kraft först sommaren 2017 så har vi tillsammans skrivit hundratals framtidsfullmakter och har en stor kompetens och erfarenhet när det gäller framtidsfullmakter.

När du anlitar oss försäkrar du dig om att din framtidsfullmakt – till skillnad från de generella mallar du kan finna på nätet – anpassas efter din situation. De framtidsfullmakter vi skriver är individanpassade och genomtänkta. Och under hela ditt ärende har du en utbildad jurist att tillgå om du behöver råd eller rekommendationer.

Läs mer om fördelarna med en framtidsfullmakt här

Vad kostar en framtidsfullmakt i Östersund?

För en framtidsfullmakt har vi ett fast pris om 3 900 kronor.

I fall ni är två personer – till exempel äkta makar eller sambor – och önskar inbördes framtidsfullmakter har vi ett fast pris om totalt 4 900 kronor.

Om ärendet sker över telefon erbjuder vi rabatterade telefonpriser, se här.

Hur lång tid tar det att skriva en framtidsfullmakt i Östersund?

Vi på Juristkompaniet fäster stor vikt vid att vara lättillgängliga och att ha korta handläggningstider. När vi kontaktas för ett kundmöte kan vi nästan alltid erbjuda en tid för möte inom bara några arbetsdagar.

Därefter tar det ytterligare någon eller några arbetsdagar innan vi upprättat ett utkast av din framtidsfullmakt. Om det dyker upp frågor eller funderingar under ärendets gång är du när som helst välkommen att ta kontakt med din jurist per telefon, sms eller mejl.

Vi finns i hela Jämtland

Vårt fasta kontor ligger på Prästgatan 54 B i Östersund men vi hjälper kunder i hela Jämtland. Mycket går att lösa via telefon eller videomöte, men vi åker också regelbundet ut till följande orter i länet:

Strömsund

Till Strömsund är det normalt vår jurist Emma Åhs Doverlind som åker, oftast sitter hon då på Hotel Nordica. Kontakta Emma för att få mer information om möjligheterna att få hjälp med en framtidsfullmakt i Strömsund.

Åre och Järpen

I Åre och Järpen är det vår Jurist Anton Olofsson som hjälper er. Han brukar då sitta hos House Be, men det kan variera. Ta gärna en direktkontakt med Anton för hjälp med framtidsfullmakt i Åre och Järpen.

Svenstavik

Vill du ha hjälp med en framtidsfullmakt i Svenstavik är det vår jurist Frida Olofsson som du ska kontakta. Frida brukar hyra ett mötesrum på Hotell Sydjemten, kontakta henne för mer information och för att boka tid.

Härjedalen

I Härjedalen är det såklart vår jurist Hanna Wagenius som är ansvarig. Hon åker oftast till Vemdalen och sitter då normalt på Fjällhubben, men hon kan också ta möten i t.ex. Sveg och Funäsdalen vid behov. Kontakta Hanna för hjälp med framtidsfullmakt i Härjedalen.

Behöver alla en framtidsfullmakt?

I de allra flesta fall underlättar en framtidsfullmakt väsentligt för de närstående som ska hjälp till. Ibland räcker det dock med den så kallade anhörigbehörigheten.

Om du är osäker på om du verkligen behöver skriva en framtidsfullmakt kan du börja med att boka tid för en kostnadsfri Framtidskoll. Då går vi igenom din sitation och benar ut vilka handlignar kan behövas för jsut dig.

Välkommen att kontakta Juristkompaniet i Östersund

Du kan lätt nå oss för att få hjälp med din framtidsfullmakt i Östersund, Strömsund, Åre, Svenstavik eller Härjedalen. Du väljer själv om du vill kontakta oss per telefon på 063 – 13 13 60, per mejl på ostersund@juristkompaniet.com eller om du vill boka tid direkt med en jurist här nedan.

Juristkompaniet Telefontjänster 0771-31 06 31

Oavsett var du bor i Sverige är du välkommen att boka tid för telefonmöte med någon av våra familjejurister.

Boka online
Tack för ditt meddelande

Kontakta oss för bokning